Soruyu çözmeye başlarken ilk önce sorunun bizden ne istediğini iyi bilmeliyiz. Bu yüzden ilk önce soruyu dikkatlice okuyunuz. (Ne aradığını bilmeden bir şeyler aramak, boşa kürek sallamaktır.)

Sorunun bizden ne istediğinin altını kalemle çizerek önemini arttırınız.

Soruda bize verilen önemli bilgilerin özeliklerini ön plana çıkaran kelimelerin altını çizip vurgulayın.

Soruyu anlamadan seçenekleri okumayın. Soruyu tekrar okuyup anlayıp seçenekleri öyle okuyun.

Soruyu okumadan seçenekleri okuyup tekrar soruya dönerseniz zaman kaybı olur.

Soruyu eksik ya da yanlış okuduktan sonra seçenekleri okumaya çalışmayın. Soru çok kolay da olsa yanlış cevap verirsiniz.

Soru okunurken verilen bilgilerdeki olumlu, olumsuz, doğru, yanlış, karşılaştırma, kıyas yönlerine dikkat edilip iyi belirlenmeli muhakeme, yorum ve kavrayış gücünün ölçülmeye çalışıldığı unutulmamalıdır.

Soruları çözerken kendi görüşünüzü, kendi doğrunuzu değil de, soruda istenilen doğru cevabı bulmanız gerektiğini unutmayınız.

Seçenekleri okurken birbirleri ile paralel bilgiler içeren cevaplara dikkat edilmeli. (Unutmayalım bir soruda 2 doğru cevap olmaz.)

Seçeneklerin birinde kesin bilgi içerirken diğerinde olasılıklı ve yaklaşık bir ifade içerebilir. Kesinlik ve yaklaşık gibi ifadeleri birbirinden ayırt ediniz.

Sorudaki tüm seçeneklerdeki okumadan cevabı işaretlemeyin. Sorunun doğru cevabı okumadığınız seçeneklerde olabilir.

Sorunun seçeneklerinde eleme yaparken ilk akla gelen seçeneğin doğru olma olanağı daha yüksektir.

Soruda doğru cevabı doğrudan bulamazsanız. Dolaylı yoldan yani seçenek eleme yöntemiyle doğruya ulaşınız.

Sınavda yapamadığınız ya da zorlandığınız sorular karşılaşacaksınız. Bu gayet doğal, önemli olan moralinizi bozmadan fazla zaman kaybetmeden diğer sorulara geçmeniz.

Bir soruyu ikiden fazla okuduğunuzda hala anlamadıysanız, soruyu geçip zaman kazanıp, testi bitirdiğinizde tekrar soruya dönüp çözmeye çalışın.

Takıldığınız çözemediğiniz soruyu kesinlikle atmayın ya da seçenekleri kendinize göre uyarlayıp doğru cevap bulmaya çalışırken yanlış yapma olasılığınızın yüksek olduğunu bilmenizde yarar var. (Kafadan atma yapmayınız %20 şansınız var. Hayatınıza yön verecek bir sınavda bu hatayı yapmayınız)

Çözemediğiniz ya da anlamadığınız soruyu boş bırakınız. Dört yanlış cevabın 1 doğruyu cevabı götürdüğünü unutmayınız.